Un profesor si-a provocat studentii sa raspunda la intrebarea daca Dumnezeu a creat tot ce exista.

Cand tinerii au raspuns ca da, el a zis ca, in acest caz, Dumnezeu l-a creat si pe diavol, care face toate relele pe lume si din asta rezulta ca Dumnezeu este foarte rau, deci credinta in El nu-i decat o poveste de adormit copiii.

Unul dintre studenti a cerut sa puna o alta intrebare : “Domnule profesor, starea de frig exista?”

“Evident ca exista, n-ai tremurat niciodata?”, l-a intrebat profesorul.

Tanarul a continuat : “De fapt starea de frig nu exista. Conform legilor fizicii, ceea ce noi consideram rece e, de fapt,absenta caldurii, dar starea de rece nu exista. Oamenii au creat un termen care sa descrie ce simtim cand nu primim caldura in organism. ”

“Dar intunericul exista?”

“Bineinteles”, a raspuns iritat profesorul…

“Va inselati din nou, d-le ,nici intunericul nu exista. Ceea ce exista, de fapt, e absenta luminii. Lumina poate fi studiata, intunericul nu. Nici nu poate fi fractionat intunericul, lumina da. O simpla raza de lumina alunga intunericul de pe suprafata pe care ajunge. Intunericul e un termen inventat de oameni pt a descrie ce se intampla cand nu avem lumina.”

“In sfarsit, d-le profesor, exista raul absolut?”

“Gandeste-te la cata violenta e in lume, crime, violuri, intoleranta, toate sunt intruchiparea raului!”, i-a strigat profesorul.

Studentul a ramas impasibil : “Domnule profesor, raul absolut nu exista. La fel cum am demonstrat in celelalte 2 cazuri, raul e un termen creat pentru a descrie rezultatul absentei lui Dumnezeu in inima omului”.

Profesorul si-a scos palaria in liniste.

Numele acelui tanar era Albert Einstein…

(autor: necunoscut)

De AlexB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *