Ghiță Bizău – Din suflet (pentru tine)

Albumul „Din suflet (pentru tine)” conține 23 de piese compuse de mine (la unele atât versurile, cât și melodia, la unele doar versurile, la unele doar melodia și am o piesă la care n-am compus nici versurile, nici melodia, dar le-am adunat împreună într-un rezultat original).

L-am numit Din suflet pentru că piesele adunate aici sunt exprimări ale sufletului meu, legate de experiențe foarte personale. Practic sunt momente din viață, transformate în cântare. Fiecare cântare e o îndreptare a sufletului spre cer, dar mereu de la o altă bornă kilometrică, pentru că viața e în sine o călătorie. Vocea îmi trădează mereu stările sufletului, dar m-am obișnuit cu asta, și am încercat să-mi obișnuiesc de-a lungul timpului și prietenii. Albumul e, deci, o colecție de tablouri ale sufletului meu, în culori diferite, potrivite cu momentele trăite atunci și acolo.

Și l-am numit pentru tine sperând să te regăsești în unele piese. Fiecare om are drumul lui, dar drumurile pot și să se intersecteze, moment în care experiența unuia poate fi de folos celuilalt. Uneori mergem pe un drum necunoscut, alteori avem sentimentul că au trecut mulți prin acel loc. Am încercat în piesele mele să găsesc cât mai multe locuri prin care s-ar putea să treacă și drumul tău.

Și l-am numit pentru tine din cauză că vine cu o provocare. Gândul: și eu aș putea să cânt piesele mele, muzica mea proprie, despre drumul meu în viață – îți este semănat în mod intenționat în minte, sperând să producă la vremea lui versuri și muzică nouă, așa cum suntem îndemnați în Cuvânt când zice: Cântați Domnului o cântare nouă. N-am știut niciodată dacă e sfat, îndemn sau poruncă, dar mărturisesc că atunci când în liniștea sufletului am încercat… mi-a făcut bine. Așa a apărut acest album, din suflet, pentru tine.

Ghiță Bizău

Albumul poate fi ascultat si pe youtube aici: https://www.youtube.com/watch?v=8xTI1MpzwHI&list=PLcr2djIImNQV6FZpD_R1QwcDlAzeTHzKu

Mai multe detalii: https://ghitab.net/2021/08/11/album-din-suflet-pentru-tine/