oti ne dorim sa avem reusita: in scoala, in viata, in alegerea si practicarea meseriei; nu vrem obstacole pe drum pentru a nu ne impiedica – cand treci cu masina intr-o zona cu bump-uri, masina merge mai departe, dar obstacolul il simti…

C Widener spunea intr-o eseu: “Daca nu te feresti de obstacole si te lovesti de ele se pot intimpla si lucuri mai urate… In drumul spre devenirea noastra exista obstacole pe care ar trebui sa le ocolim daca nu ne plac accidentele”.

Nu ne plac obstacolele pe care le pun altii in drumul nostru, dar te-ai gandit la obstacolele pe care ti le pui tu pe calea ta? Iata doar cateva la care ma gandesc:

Frica este unul din dusmanii cei mai puternici ai reusitei. Precum o caracatita, frica isi intinde tentaculele sale si te prinde strans; atunci nu vei mai fi in stare niciodata sa-ti realizezi ceva la capacitatea la care Dumnezeu doreste pentru tine. Cand iti depasesti frica, vei fi in stare sa mergi inainte spre noi teritorii si noi idei.

Letargia. Hai sa o spunem deschis, ceea ce ii tine departe de reusita, succes pe cei mai multi oameni este faptul ca nu au sau nu pot/vreau sa faca rost de energia necesara pentru a trece la urmatorul nivel. Ei ajung la un punct care li se pare confortabil si apoi dormiteaza acolo cat li-e viata de lunga!

Lipsa de perseverenta. De multe ori pierzi cursa fiindca nu mergi pana la capat. Reusita ar putea fi dupa colt sau peste dealul cel mai abrupt – dar e aproape. Persevereaza! Inca un deal! Inca un colt!

Pesimismul. Se spune, pe drept cuvant, ca poti realiza doar ceea ce crezi ca poti realiza. Intreba-te: in ce crezi? Esti tu un optimist sau un pesimist? Daca nu crezi ca vei putea, atunci in mod sigur nu vei putea infaptui ceva. Pesimismul tau se va adeveri de fiecare data.

Lipsa de raspundere. Cand eram implicat in Prison Felowship un guardian imi spunea despre prizonieri ca au un obicei prost: nu isi iau raspunderea pentru vietile lor. Dar tu esti raspunzator?

Alegerea gresita a prietenilor de drum. Putem deveni foarte usor un produs al mediului in care traim. Din acest motiv este esential sa te insotesti cu oameni care te stimuleaza si te ajuta si nu cu cei care te trag inapoi! Cu ce fel de oameni te-ai inconjurat? Sunt ei oameni de calitate care te vor incuraja si te vor intari pentru viata ta?

Lipsa viziunii. Cei care reusesc, sunt intotdeauna in stare sa-si vada reusita cu luni si ani inainte ca asta sa se intample aievea. Ei au capacitatea sa priveasca inainte, sa sa vada viitorul, sa-si imagineze binele care poate veni si va veni intradevar pentru vietile, familiile si munca lor.

Lipsa rugaciunii. In lumea asta a butoanelor in care traim sa te rogi si sa astepti raspunsul pare pierdere de vreme, si cu toate astea, pierzi vremea cu adevarat atunci cand nu te rogi!

(autor: Emi Pavel)

De AlexB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *