Cand luminile din incapere s-au stins si concertul era pe cale sa inceapa, mama s-a intors la locul ei si a descoperit ca fiul ei disparuse.

Dintr-o data, cortinele au fost date la o parte si lumina reflectoarelor a poposit pe impresionantul pian Steinway de pe scena. Ingrozita, mama vazu că baietelul ei se asezase la claviatura, apasand pe clape si alegand cu grija notele cantecelului „Twinkle,Twinkle Little Star”.

In acea clipa, marele maestru pianist si-a facut intrarea în scena, a mers repede la pian si i-a soptit baiatului la ureche: „Nu te opri. Continua sa canti”.

Apoi, aplecandu-se, Paderewski si-a întins mana stanga si a inceput sa completeze melodia, adaugand partea de acompaniament.

Dupa putin timp, si-a intins si mana dreapta, de cealalta parte a baiatului si a adaugat improvizaţii pe notele de sus.  Impreuna, batranul maestru si proaspatul ucenic au transformat o situatie ce s-ar fi putut dovedi a fi penibila, intr-o experienta memorabila.

Cei din public au fost atat de fascinati, incat nu si-au putut aminti bine restul programului muzical din acea seară, dar şi-au amintit foarte bine că la început s-a cantat: „Twinkle, Twinkle Little Star”.

Poate ca asa stau lucrurile si cu Dumnezeu.

Ceea ce poti realiza doar de unul singur este putin probabil ceva demn de a fi retinut. Ne dam silinta sa fim cat mai buni, dar rezultatele nu sunt întotdeauna o muzica frumoasa si armonioasa.

Cu toate acestea, cu ajutorul Maestrului, lucrarea vietii noastre poate fi cu adevarat frumoasa. Data viitoare cand îti propui sa faci lucruri mărete, asculta cu atentie. S-ar putea sa auzi vocea Maestrului, cum îti sopteste la ureche: „Nu te opri.Continuă să cânti”.

Fie sa-I simti bratele în jurul tău si cum te ajuta sa-ti transformi micile încercari în adevarate capodopere.

Tine minte, Dumnezeu nu ii cheama pe cei pregatiti, ci mai degraba, ii pregateste pe cei chemati.

Viata se masoara mai exact prin vietile pe care le atingi, si nu prin lucrurile pe care le dobandesti.

Si tine minte: „Nu te opri. Continua sa canti!”

(autor: necunoscut)

De AlexB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *