Sunt două mări în Palestina…

Una este răcoroasă şi plină de peşti. Frumoase plante marine îi decorează ţărmul. Copacii îşi îndreaptă crengile înspre ea şi îşi întind rădăcinile însetate spre a bea din apa ei sănătoasă, iar copii se joacă pe plajele ei. Râul Iordan poartă de pe colinde apele înspumate în marea râzând în asfinţit. în apropiere oamenii îşi construiesc case, păsările îşi fac cuiburi, orice formă de viaţă e fericită că se află acolo.

Râul Iordan curge la sud în altă mare. Aici nu e nici o formă de viaţă, nici foşnet de frunze, ciripit de păsărele, nici râs de copil. Călătorii aleg de obicei alt drum, doar în cazuri speciale trec pe acolo. Aerul se întinde dens peste mare şi nici un om sau animal sau pasăre nu bea de acolo.

Oare de ce este aşa o mare diferenţă între aceste două mări vecine?…

Nu din cauza râului Iordan! El aduce aceeaşi apă ambelor mări. Nici din cauza pământului pe care se află, nici a câmpului ce le înconjoară.

Diferenţa este aceasta:

Marea Galileii primeşte râul, dar nu-l reţine. Pentru fiecare picătură de apă primită, alta pleacă. Cât primeşte, atât dă.

Cealaltă mare este o AVARĂ; păstrează cu egoism tot ce primeşte. Nu are un impuls de generozitate. Fiecare picătură care intră, acolo rămâne!

Marea Galileii dă şi TRĂIEŞTE. Cealaltă mare nu dă nimic… I se spune Marea MOARTĂ…

autor: Angeles Luna

photo: Alex Ringer

De AlexB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *