„Vă voi da o inimă nouă… voi scoate din trupul vostru inima de piatră și vă voi da o inimă de carne” (Ezechiel 36:26) 

Mulți dintre noi își amintesc clar ce s-a întâmplat pe 3 decembrie 1967. Toate agențiile de știri transmiteau povestea dr. Cristian Barnard, din Africa de Sud, care a făcut prima operație de transplant de inimă. Știm cu toții că inima se uzează, dar ideea de transplant a depășit imaginația oamenilor ca un meteor. Imediat, ridicat la rangul de star, dr. Barnard s-a bucurat de adulația care este, de obicei, rezervată fotbaliștilor și personalităților de film. Faptul că un pacient în vârstă de cincizeci și cinci de ani a trăit optsprezece zile nu a diminuat strălucirea evenimentului. O lună mai tarziu el a făcut o altă operație, și de data aceasta pacientul a trăit optsprezece luni. Ajunseseră într-o lume nouă și curajoasă! 

         Douăzeci și cinci de ani mai târziu, transplanturile de inimă erau un eveniment obișnuit. Ne-am obișnuit complet cu ideea transferării organelor de la un corp la altul. Și, dacă nu merge, și animalul are poate ceva să ne ofere. Și în timp ce pacientul așteaptă, știința medicală s-ar putea să-i ofere lui sau ei un dispozitiv mecanic care să funcționeze până când organul va fi disponibil. Deși posibilitatea de a respinge organul transplantat pândește în umbră, medicamentele au fost folosite până în momentul când acea dificultate a fost, de obicei, depășită. Desigur se fac lucruri deștepte pe linia chirurgiei cardiace. 

         În rolul Său de chirurg cardiac, Hristos nu are pur și simplu de-a face cu niște organe defectuoase. El lucrează pe inimi împietrite. Ele sunt moarte, de piatră. În timp ce niciunul dintre noi n-ar alege, deliberat, o boală de inimă, cazurile cu care Hristos lucrează au produs îmbolnăvire și sunt terminate. După cum spunea Zaharia, israeliții neascultători în mod deliberat, „și-au făcut inima ca și cremenea de tare” (Zaharia 7:12). Transplantarea unei inimi de la altă persoană bolnavă nu ar vindeca nimic. Isus trebuie să repete procesul creației, topind inima de piatră într-o inimă de carne.

Numai întâlnirile regulate cu Chirurgul ne vor feri de transformarea inimilor noastre din nou în inimi de piatră.

autor: necunoscut

foto: Adrian

De AlexB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *