Din cand in cand desktop-ul computerului meu se umple de scurtaturi; shortcut le spunem cu totii la aceste modalitati de a ajunge mai rapid la lucruri (fisiere) care ne intereseaza… Numai ca dupa o perioada lucrurile isi pierd din importanta si scurtaturile devin “pete” de culoare pe destop-ul meu… Cu alte cuvinte scurtaturile devin o povara si chiar ceva deranjant…

Cred ca uneori suntem tentati sa folosim scurtaturi si in viata spirituala. Pare ceva bun dar pericolul este mult mai mare de cit ce se intimpla la computer.

Ai obosit aşteptând un răspuns din partea lui Dumnezeu? Eşti tentat sa faci ceva ca doar Duemzneu iti da dar nu-ti baga in traista, nu ? “Gata, Doamne, preiau controlul ca nu mai pot!”…

Înainte de a face acest pas, aminteşte-ţi un lucru: o scurtătură îţi poate scurtcircuita destinul! Toate lucrurile au loc după “orarul” lui Dumnezeu, dupa ceasul divin, nu dupa al tău.

Iti amintesti?… După ce Samuel l-a uns pe David ca rege, acesta s-a retras şi a aşteptat şapte ani lungi, în timp ce Saul punea în pericol viitorul Israelului şi-l forţa pe David sa devina un fugar, să se ascundă. Apoi dintr-o data s-a ivit posibilitatea unei scurtături. Unul dintre soldaţii lui David l-a descoperit pe Saul în cortul său, nepăzit, aşa că a mers la David, spunându-i: “Dumnezeu dă astăzi pe vrăjmaşul tău în mâinile tale; lasă-mă, te rog, să-l lovesc cu suliţa mea…” (1 Samuel, 26:8) Un click al celui rau si gata…solutia de rezolvare este la indemina ta… hai ce mai astepti?!… e momentul! Ce oportunitate! Scapă de omul care doreşte să te ucidă. Ieşi din ascunzătoare şi revendică tronul. La urma urmei, ai fost uns ca rege. Totul părea logic, cu excepţia unui singur lucru – raţionamentul acesta nu făcea parte din planul lui Dumnezeu.

Oricât şi-ar fi dorit David să conducă Israelul, ştia că pentru a avea succes trebuia să urmeze planul lui Dumnezeu, conform “orarului” Său, ştiind că altfel nu s-ar fi bucurat de acordul şi binecuvântările Sale. Oferindu-se să-l ucidă pe Saul, Abişai îi dorea lui David doar binele. Wow, ce prieten adevarat. Ce gând nobil!

Dar atentie, prietenii bine intenţionaţi îţi pot oferi uneori sfaturi contrare planului lui Dumnezeu. În acele momente este dificil să rezişti tentaţiei, încercând să-ţi aperi decizia considerând că scopul scuză mijloacele. Nu lăsa niciodată, pe nimeni, oricât de bine intenţionat ar fi, să te convingă să faci un lucru pe care-l consideri greşit. Stiu e greu, dar aminteste-ti in astfel de ocazii de siguranta calauzirii: ”Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările.” (Prov. 3:6)

(autor: Emi Pavel)

De AlexB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *