“…Ma veti ruga si va voi asculta.” Ieremia 29.12 

Probabil ca vi se pare simplist ceea ce spun pentru ca nu intelegeti cum pot primi lucruri si persoane, prin rugaciune si prin incredere in Dumnezeu. Desigur ca ati cerut si dumneavoastra si nu ati primit, iar asta v-a marcat; nu mai credeti experienta celorlalti din cauza esecurilor personale. Va imaginati ca ceilalti au descoperit o “smecherie” care le e de folos, in nici un caz rugaciune si incredere!

Nu vreau deloc sa caut raspuns la intrebarea: “de ce unii primesc ce cer de la Dumnezeu si de ce altii, nu?”(Eu am primit doar 10% din ce I-am cerut, dar aceasta nu m-a impiedicat niciodata sa recunosc puterea si dreptatea Lui!) Ceea ce vreau este sa va incurajez sa continuati sa va rugati si sa aveti incredere in El, chiar daca vi se sopteste sau vi se striga: “Dumnezeu te-a uitat”!

Amintiti-va cum era la scoala: va ieseau problemele de fiecare data de la prima incercare sau va straduiati din rasputeri uneori sa ajungeti la un rezultat? Cu raspunsurile lui Dumnezeu este la fel: poti sa te rogi mult si bine si nu vei izbuti, daca nu aplici formula asteptata de Tatal ceresc: sa te rogi ca ceea ce va veni sa fie dupa voia Lui. Daca-I dai sugestii, daca-i ordoni ce si cum sa faca, vei primi acelasi raspuns … negativ.

Stiti care este rezultatul cand renuntam la Dumnezeu pentru ca nu ne raspunde la cereri? Pierdem mult mai multe binecuvatari prin necredinta, nepasarea si ignorarea lui Dumnezeu pentru ca nu ne-a dat o data, decat daca L-am crede pe cuvant ca ne iubeste si ne vrea binele si L-am lasa sa actioneze pentru noi in timpul Lui, atunci cand crede ca este cazul.

Sa-i dam Cezarului ce e al lui si lui Dumnezeu doar ce e al Lui. Daca am primit ceva din partea lui Dumnezeu, nu inseamna ca e mai putin pretios, ci dimpotriva este mai scump decat orice. Dar, daca am primit ceva din partea Lui, nu inseamna ca eu sunt nemaipomenita, ci ca a sosit clipa cand, in sfarsit, m-am rugat conform dorintei Lui pentru viata mea, cand, in sfarsit, am cerut si eu ceva ce-mi face bine.

Dumnezeu intotdeauna trebuie sa aiba intaietate in viata celui care se considera crestin. Imi da? Multumesc! Nu-mi da? Stie El mai bine de ce! Incercati aceasta viziune si viata va va fi revolutionata.

(autor: Bianca Timsa Stoicescu )

De AlexB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *