Stai drept! Refuză conformismul! Fii tu însuţi!

O “marcă” de acest gen ar putea avea mari şanse de reuşită în zilele noastre. Foloseşte-o ca subiect de reclamă, afişând un aer superior, de siguranţă de sine, şi foarte curând o să vezi oamenii cumpărând jeanşi care au marca ta pe buzunarul din spate şi tricouri inscripţionate cu sloganul tău.

Cine ştie, poate că se vor numi jeanşi marca „Noe 504“?!

Noe a stat, într-adevăr, drept. Deşi trăia într-o societate în plină degradare, a fost singurul care a înotat contra curentului… la propriu şi la figurat. Primind de la Dumnezeu porunca să construiască o corabie imensă (deşi locuia la o depărtare fantastică de mare sau de ocean), Noe a îndurat […] bătăile de joc ale vecinilor săi, în timp ce construia uriaşa, monstruoasa structură care avea să-i salveze familia într-o bună zi.

Să ne gândim la ceva similar în zilele noastre! Închipuiţi-vă că cineva ar începe să construiască, în campusul universitar, o sferă uriaşă, menită să-i salveze pe studenţii din grupa lui de la un cutremur iminent. O sferă suficient de mare încât să poată adăposti şi toţi câinii şi pisicile comunitare! Imaginaţi-vi-l cocoţat pe o scară,
după cursuri, cu aparatul de sudură în mâini, punând fier lângă fier. Fără îndoială că ar deveni rapid cel mai cunoscut om din campus. I s-ar spune „nebunul din sferă“. Ar fi invitat la toate talkshow-urile despre excentrici. Ar circula mai multe bancuri şi vorbe de duh despre el decât despre oricare altul. Imaginaţi-vă puţin toată isteria stârnită!

Las în urmă imaginea acestui Noe modern şi mă gândesc acum la un altfel de Noe; la fel de modern, dar fără aparat de sudură. Un Noe care refuză să copieze la examene, care se străduieşte să rămână integru, care nu te vorbeşte pe la spate şi nici nu minte. Un Noe care nu zboară din floare în floare, dacă înţelegeţi ce vreau să spun…

Din când în când văd câte un Noe care îşi împlineşte visul: o notă maximă la un examen la care n-a copiat, o slujbă obţinută fără pile, o căsătorie fericită care durează de o viaţă etc. Îmi vine să îi iau de mână, să îi plimb prin campus să-i vadă toată lumea sau să îi pun pe un piedestal. Îmi vine să strig: Îi vedeţi? Aceasta da
MARCĂ! Oamenii aceştia au respins conformismul, au rezistat presiunilor şi au reuşit!

Cred că astfel trăiesc majoritatea oamenilor pe care îi respect şi îi admir cu adevărat. Se vede imediat că sunt deosebiţi; nu pot fi lesne convinşi să fie ca ceilalţi. Îşi apără convingerile chiar şi în vicisitudini.

Şi putem învăţa ceva important de la ei: mai important decât să îţi spui părerea despre o arcă sau să poţi examina detaliat arca altcuiva… este să ai o arcă proprie. Iar atunci când ai o arcă proprie, eşti purtătorul unei mărci aparte: marca lui Noe.

(autor: necunoscut; preluat din Fitzuica)

De AlexB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *