„Va trebui s-o aiba cu el si s-o citeasca in toate zilele vietii lui, ca sa invete sa se teama de Domnul, Dumnezeul lui, sa pazeasca si sa implineasca toate cuvintele din legea aceasta si toate poruncile acestea.” Deuteronom 17,19

Atunci cand cineva invata sa citeasca, primul lucru pe care trebuie sa-l memorizeze este alfabetul. Daca nu cunosti alfabetul nu poti invata sa citesti. Literele alcatuiesc cuvinte, cuvintele alcatuiesc propozitii si propozitiile alcatuiesc impreuna povestiri.

La fel se intampla in orice meserie. Sa zicem ca vrei sa devii medic. Inainte de a deveni doctor va trebui sa inveti materiile de baza. Ti-ar place sa fii operat de un medic care nu a invatat unde se afla exact fiecare os, muschi si nerv? Pentru a face o operatie, chirurgul trebuie neaparat sa stie unde se gasesc toate partile corpului.

La fel este si in viata de crestin. Daca sustin ca sunt un urmas al lui Isus, as face bine sa stiu ce presupune acest lucru. Daca vrem sincer sa fim crestini adevarati, trebuie sa invatam alfabetul biblic.

Cand cineva te intreaba de ce crezi in Isus Hristos sau in a doua venire, stii sa raspunzi?

Nu-ti face griji; nimeni nu pretinde sa stii totul chiar acum, dar poti sa incepi sa inveti. Dumnezeu doreste foarte mult ca noi sa spunem si altora despre marea Sa iubire.

Ai vrea sa incepi chiar de astazi? Ia-ti Biblia si cauta toate textele care vorbesc despre o anumita tema a Bibliei de care tu esti interesat. De indata ce vei incepe, vei descoperi multe lucruri pe care nu le stiai. S-ar putea ca uneori sa ni se para ca stim totul despre Biblie, dar chiar daca am citit-o zilnic, viata intreaga, vom descoperi ceva nou de fiecare data.

Incepe chiar de astazi invatarea alfabetului biblic.
(autor: Necunoscut)

De AlexB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *