A fost odată un student, care se lupta cu multe probleme în viața sa. Își petrecea mult din timpul său nervos și frustrat. Când n-a mai rezistat s-a dus la o capelă veche, puțin frecventată din apropierea școlii. S-a plimbat în sus și în jos pe culoarul dintre bănci, lovind spătarele scaunelor, strigând, plângând, certându-se cu Dumnezeu.

“Doamne, Tu ai creat lumea… ce Te-ai putut gândi când ai făcut-o? Uită-Te la problemele oamenilor. Uită-Te la durere, la suferință, la foamete. Uită-Te câtă neglijență, câtă risipa, abuzuri! Peste tot se văd doar necazuri, oameni ce suferă, oameni singuri!”

În final, epuizat, s-a așezat în primul rând și a privit fără speranță spre cruce. Suprafața sa strălucitoare reflectă lumina ce intră prin geamurile murdare. “Totul este așa de încurcat! Lumea asta nu este altceva decât o mare mizerie! Chiar și eu aș fi putut să fac o lume mai bună!”

Atunci tânărul a auzit o voce șoptită. Și-a concentrat atenția, a căscat ochii și a rămas perplex: “Asta este exact ceea ce vreau să faci!”

APLICAȚIE:
Este ușor să identifici problemele care există în jurul nostru. Uneori ne întrebăm de ce nu rezolvă Dumnezeu toate problemele noastre. Dar pentru acest lucru a creat El Biserica. De aceea ne-a pus pe noi într-un loc, la un moment dat în timp. El ne-a dotat pe fiecare și ne-a dat puterea de a schimba lumea.

Dumnezeu a însărcinat Biserica să fie mâinile și picioarele lui Isus într-o lume stricată. De aceea a numit-o “trupul lui Christos”.

Tu îți vei face partea? 

 

autor: Wayne Rice

foto: Jen Siegrist

De AlexB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *