Mai mulţi cineaşti au decis să facă o listă cu „lecţiile” oferite de filmele americane, cu lucrurile imprimate definitiv în mintea spectatorilor.

1. Apartamentele mari, etajate, din New York, au o chirie convenabilă pentru oricine, fie el şomer sau director.

2. Cel puţin unul din doi gemeni identici este diabolic.

3. Dacă trebuie să dezamorsezi o bombă, nu ai de ce să-ţi faci griji, întotdeauna vei  alege corect firul care trebuie tăiat.

4. Mai toate computerele laptop sunt suficient de puternice pentru a pătrunde în sistemul de comunicaţii al oricărei civilizaţii extraterestre invadatoare.

5. Nu contează dacă într-o luptă marţială numărul adversarilor este foarte mare: inamicii tăi vor aştepta răbdători să te atace unul câte unul, dansând în jurul tău într-o manieră ameninţătoare, până când îi faci knock-out pe cei dinainte.

6. Când stingi lumina pentru a te duce la culcare, tot ce se află în dormitorul tău se vede perfect, numai că într-o uşoară penumbră.

7. Dacă eşti blondă şi drăguţă, este foarte probabil să ajungi expert mondial în fisiune nucleară la vârsta de 22 de ani.

8. Poliţiştii cinstiţi şi muncitori sunt în mod tradiţional împuşcaţi cu trei zile înainte de pensionare.

9. Decât   să   risipească   gloanţele, megalomaniacii preferă să-şi ucidă adversarii, pe care-i prind folosind maşinării complicate, care cuprind rachete, sisteme electronice, gaze mortale, lasere sau rechini mâncători de oameni, care le oferă prizonierilor cam 20 de minute pentru a evada.

10. Toate paturile au cearşafuri speciale, probabil în formă de L, care ajung până la subraţul femeii care doarme, dar depăşesc numai cu puţin coapsele bărbatului de lângă ea.

11. Toate pungile de cumpărături conţin cel puţin o pâine-baghetă.

12. Este foarte uşor pentru oricine să piloteze un avion, până la aterizare, urmând instrucţiunile cuiva din turnul de control.

13. O dată pus pe buze, rujul nu mai dispare de acolo, orice ai face, inclusiv scufundări submarine.

14. Cel mai probabil vei supravieţui unei bătălii, dar numai dacă nu faci greşeala să araţi înainte cuiva fotografia iubitei care te aşteaptă acasă.

15. Dacă vrei să te dai drept ofiţer german sau rus, nu-i nevoie să cunoşti limbi străine, este suficient un accent potrivit.

16. Turnul Eiffel se vede pe orice fereastră din Paris.

17. Un bărbat nu va arăta nici un semn de durere în cursul celor mai feroce lupte, dar se va crispa cu totul când o femeie încearcă să-i cureţe zgârieturile.

18. Dacă undeva se vede un panou de sticlă, mai devreme sau mai târziu cineva va trece prin el.

19. Dacă locuiesc într-o casă bântuită, femeile vor ieşi, dar numai în cele mai transparente lenjerii, să vadă ce este cu sunetele ciudate pe care le aud.

20. Un computer pe care trebuie să deschizi un fişier text nu va avea cursor, dar va spune întotdeauna: „Introdu parola”.

21. Când conduci pe un drum perfect drept este întotdeauna necesar să roteşti voiniceşte de volan în stânga şi în dreapta la fiecare câteva momente.

22. Toate bombele au un ceas electronic cu cifre mari şi roşii, pentru a şti exact cât mai este până la explozie.

23. Un detectiv poate rezolva un caz numai după ce a fost suspendat.

24. Dacă te hotărăşti să dansezi pe stradă, toţi cei pe care îi vei întâlni vor cunoaşte perfect paşii.

25. În timpul tuturor investigaţiilor poliţiei, detectivii vizitează obligatoriu, cel puţin o dată, un club de striptease.

26. Toate numerele de telefon din America încep cu 555.

27. Majoritatea câinilor sunt nemuritori.

28. Dacă eşti urmărit prin oraş. poţi să te ascunzi într-o paradă de ziua Sfântului Patrick indiferent de anotimpul în care se petrece acţiunea.

29. Sistemul de ventilaţie al unei clădiri este locul perfect în care să te ascunzi. Nimeni, niciodată, nu se va gândi să caute în locul în care poţi să te deplasezi dintr-o parte a clădirii în cealaltă fără nici o greutate.

30. Când plăteşti un taxi, nu te uita la portofel. Apucă o bancnotă la întâmplare şi sigur va fi suma exactă ce trebuie achitată.

31. Orice rasă extraterestră poate să lase însărcinată o pământeancă.

32. Bucătăriile nu sunt echipate cu întrerupătoare. Când foloseşti o bucătărie noaptea, trebuie să laşi frigiderul deschis pentru a avea lumină în încăpere.

33. Un singur băţ de chibrit aprins este suficient pentru a ilumina o cameră de mărimea unui stadion.

34. Toţi oamenii din vechime, indiferent de epocă, au dinţi perfecţi.

35. Cu toate că în secolul XX este posibil să tragi cu o armă într-un obiect aflat în afara razei vizuale, oamenii secolului XXIII vor pierde această abilitate.

36. Nu este necesar să saluţi atunci când începi sau termini o convorbire telefonică.

37. Când sunt singuri, toţi străinii preferă să vorbească în engleză unul cu celălalt.

38. Orice încuietoare poate fi deschisă cu o carte de credit sau o agrafă în câteva secunde. Excepţie fac cazurile când dincolo de uşă este un copil ameninţat de un incendiu.

39. Toate buletinele de ştiri conţin materiale care te afectează direct şi sunt difuzate în momentul în care tu deschizi televizorul.

40. Departamentele de poliţie dau ofiţerilor teste de personalitate pentru a fi sigure că îi vor face parteneri pe cei care se potrivesc mai puţin.

(autor: necunoscut; preluat din ziarul Viaţă şi Sănatate)

De AlexB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *