Domnul a deschis gura măgăriţei” – Numeri 22:28

Crede Biblia.

Unele din afirmaţiile ei pot fi acceptate doar cu greutate de către raţiune, dar nu există alternativă. Dacă refuzăm să acceptăm părti ale Bibliei, singura posibilitate care ne ramâne este să acceptăm absurdul.

Unii îşi bat joc de afirmaţia Bibliei, că o măgărita a putut vorbi. Dar Biblia nu spune aceasta. De fapt ea afirmă că “Domnul a deschis gura măgăriţei.” Dacă există un Dumnezeu atotputernic, atunci El poate face o măgăriţă să vorbească.

Renunţă un moment la credinţa în Dumnezeu. Ce rămâne? Necredinţa spune că omul a evoluat din maimuţă. Aceasta înseamnă că la un moment dat un animal, o maimuţă a început să vorbească fără ajutorul vreunei fiinţe superioare ei. Nici un copil nu poate să vorbească dacă nu este ajutat de un adult. Cum a putut o maimuţă să facă ceea ce un copil nu poate face?

Trebuie să accepţi faptul că un animal a vorbit, fie neajutat de nimeni, cum învaţă darwinismul, fie pentru că un Dumnezeu întelept şi Atotputrnic i-a deschis gura.

In mod evident, raţiunii îi este mai usor să accepte a doua alternativă.

Gândeşte-te şi la adevărul exprimat de primele cuvinte rostite vreodată de un animal:

“Ce ţi-am făcut de m-ai bătut de trei ori?”

într-o zi, toţi cei cărora le-am făcut vreun rău ne vor pune această întrebare. Ce le vom răspunde?

Chiar dacă cei pe care i-am lovit erau vinovaţi, era oare nevoie să-i lovim de trei ori, cum şi-a lovit falsul profet Balaam măgăriţa? N-ar fi fost suficient şi mai puţin?

Nu-i asculta pe cei ce caută cu tot dinadinsul greşeli în Biblie, ci caută mai degrabă să-i cântăreşti bine cuvintele.

(autor: Richard Wurmbrand)

De AlexB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *