Efectul pozitiv al amabilitatii asupra sistemului imun si asupra eliberarii de serotonina in crier este dovedit de stutiile stintifice. Serotonina este o  substanta naturala care se gaseste in corp si este raspunzatoare pentru buna noastra dispozitie, pentru  toleranta noastra mai mare si pentru simtamantul de fericire. Intr-adevar, cele mai multe produse antidepresive intervin pe calea chimica la producerea de serotonina, ameliorand astfel depresia.

Cercetarile au dovedit ca un gest amical facut altuia inbunatateste sistemul imunitar atit la cel de la care porneste gestul, cit si la beneficiarul acestuia, crescind productia de serotonina.

Este si mai miraculos faptul, ca si chiar la acei care privesc un gest amical, genereaza reactii positive.

Imaginati-va! Bunatatea pe care o aratam fata de altul, daca si altii sunt de fata, are un efect benefic asupra sanatatii si simtamintelor tuturor participantilor activi si pasivi!

Daca sunteti neprietenosi, impiedicati manifestarea unei comportari amicale. In acest caz va departati de puterea influentei  positive. Sa va ginditi mereu ca gindurile neprietenoase slabesc legatura dumneavostra cu Dumnezeu – o constiinta mai inalta, o intentie universala, sau numiti-o cum vreti aceasta influenta – in timp ce gindurile bune intaresc aceasta.

(autor: Wayne Dyer)

De AlexB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *