„Voi face din tine un neam mare, şi te voi binecuvânta; îţi voi face un nume mare, şi vei fi o binecuvântare. Voi binecuvânta pe cei ce te vor binecuvânta, şi voi blestema pe cei ce te vor blestema; şi toate familiile pământului vor fi binecuvântate în tine.” Gen.12:2-3

Ori de câte ori ne amintim de jertfa depusă de înaintaşii noştri pentru a avea libertatea de care ne bucurăm astăzi, ar trebui să luăm în considerare şi modul în care creştinii ar trebui să răspundă binecuvântărilor pe care Dumnezeu le-a dăruit ţării noastre.

Acest răspuns poate fi cuprins într-un acrostih format din folosirea fiecărei litere din cuvântul „PATRIOT”

P – „pray” (roagă-te). Noi trebuie să ne rugăm pentru ţara noastră, pentru conducătorii noştri şi pentru toţi acei a căror minte şi inimă sunt orbite de dumnezeul acestui veac.

A – „accept” (acceptă). Tu şi cu mine trebuie să acceptăm responsabilităţile ce ne revin ca cetăţeni ai acestei ţări, care includ, printre altele, şi plata impozitelor.

T – „treat” (tratează). Fiecare dintre noi trebuie să privim (să tratăm) libertatea ca un mare dar, fiindcă a fost câştigată cu un mare preţ.

R – „rezist” (rezistă). Rezistă tentaţiei de a înlocui valorile spirituale cu cele materiale şi nu uita că Dumnezeu este interesat de caracterul tău mai mult decât de banii tăi!

I – „identify” (identifică). Identifică locul în care trebuie să slujeşti pentru a avea un impact pozitiv pentru ţara ta.

0 – „overcome” (învinge) Tu şi cu mine ar trebui să învingem cursele celui rău, prin fapte de dragoste, blândeţe şi bunătate.

T – „thank”(mulţumeşte). Trebuie să mulţumim lui Dumnezeu în mod frecvent atât pentru mântuirea care ne-a adus-o cât şi pentru privilegiul de a trăi într-o naţiune binecuvântată de Dumnezeu.

Rugăciunea mea pentru tine în această zi este ca Dumnezeu să te ajute să fii un adevărat „patriot” pentru ţara în care Dumnezeu te-a aşezat, cât şi pentru împărăţia lui Dumnezeu.

MULŢUMEŞTE-I LUI DUMNEZEU PENTRU PRIVILEGIUL DE A TRĂI INTR-O NAŢIUNE BINECUVâNTATĂ

(autor: necunoscut)

De AlexB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *