“Domnul este în Templul Lui cel sfânt. Tot pământul să tacă înaintea Lui!”
Habacuc 2:20

Cu două mii de ani în urmă, un om politic atenian numit Phocion astepta cu un aer obosit, în timp ce bărbierul prezenta pentru clientul pe care-l bărbierea, un rezumat al situaţiei politice ateniene. In cele din urmă, bărbierul s-a întors spre Phocion şi i-a zis: “Cum doriţi să vă ajustez barba?” la care acesta a replicat: “în tăcere”.

Acest răspuns simplu este adesea citat în literatura universală.

Noi suntem victimele unei conspiraţii împotriva liniştii, fără de care viaţa spirituală nu e posibilă. Suntem zilnic supuşi zgomotelor de maşini, trenuri, avioane, radio, TV, aspiratoare, maşini de spălat, ventilatoare, ca să nu mai pomenim de flecăreala copiilor şi multa vorbărie fără rost a adulţilor.

Am cunoscut creştini care şi-au petrecut ani, închişi singuri în celulă, într-o linişte desăvârşită. Când au auzit din nou voce umană, au ramas surprinşi de atâta vorbărie fără rost.

Dacă vrei să ajungi la Dumnezeu, crează puţină linişte în jurul tău. Inchide toate porţile prin care zgomotul intră în viaţa ta. Intră în cămăruţa ta sau învaţă pe cei din preajma ta să păstreze linişte în anumite momente ale zilei.

Dar tăcerea nu este în întregime tăcută. Gemetele unui om care suferă, lacrimile suferinţei, strigătul bucuriei adevărate, cele mai serioase discuţii, mulţimea predicilor şi adevarul stiinţific sunt întipărite în liniştea care ne înconjoară.

Deasupra tuturor acestora, vei auzi glasul lui Dumnezeu. Şi vei avea o revelaţie dacă vei asculta, asemenea lui Isus, atunci când a petrecut singur nopţi întregi în rugăciune pe munte.

(autor: Richard Wurmbrand)

De AlexB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *